Rotterdamse voedselpioniers. Zet je tanden in de toekomst

Groenten kweken op vissenpoep en oesterzwammen laten groeien op koffiedik. Tomaten verpakken in hun eigen plant en leer maken van fruit. Slimme kratjes en drijvende koeien.... In Rotterdam vinden ze het de normaalste zaak van de wereld.

De Rotterdamse regio loopt voorop in de wereldwijde voedseleconomie. Met meer dan 8.000 food gerelateerde bedrijven en een gunstige ligging als ‘mainport to Europe’ is het Rotterdam Food Cluster uniek in de wereld. Iedere dag werken mensen hier - van zaadveredeling, productie, verwerking, research & development en onderwijs, tot transport en logistiek - aan oplossingen voor de voedselvraagstukken van vandaag en morgen. Er is een grote behoefte aan talent.

Studio Brandenburg werd gevraagd om het programma vorm te geven waarmee de Rotterdamse jeugd kennis maakt met de uitdagingen van onze voedselpioniers.

TEAM: MAARTEN BRANDENBURG , PIXELDELUXE, GIOVANNI ZANELLA