Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Nieuwe perspectieven voor mooie avonturen

(2015 - 2018) Het loopbaan- en oriĆ«ntatieprogramma van het NPRZ wijst kinderen in Rotterdam Zuid vanaf de basisschool (groep 6) tot aan de arbeidsmarkt op de goede carriĆØrekansen die er zijn in o.a. techniek, zorg. Door te ontdekken, ervaren en te reflecteren worden leerlingen (en hun ouders) zich bewuster van zichzelf en de kansen in hun omgeving.

Studio Brandenburg is vanaf het eerste uur betrokken bij het vormgeven van dit verhaal en het activeren van het onderwijs om deze kansen op te pakken. De succesvolle 'Gaan-voor-een-baan-kaart' waarop het programma er als een spannende bestemming uitziet, heeft voor veel positieve aandacht en enthousiasme gezorgd. Inmiddels ondersteunt een geavanceerde website scholen met het inrichten en 'bestellen' van een LOB-programma.

In lijn zijn een reeks carriere-start-garanties en een taalcertificaat voor ouders ontworpen. Ook wordt altijd veel aandacht besteed aan de interne communicatie waarmee de betrokkenheid wordt vergroot. Het project wordt sinds 2016 ondersteund door de Europese Unie.

TEAM: MAARTEN BRANDENBURG, PIXELDELUXE, FRANK SCHUTTE, MEREL WILLEMSEN-LANKHORST, ANNET DIENDER